Hent data i Excel

OBS: Denne guide er lavet i Excel version 2101 til Windows og virker ikke til ældre versioner. Sådan finder man versionsnummeret: Link.

I denne guide gennemgås hvordan man får data ind i Excel fra ReMonis API, ved at bruge en URL-streng der bliver lavet på siden ReMoni API. Se guiden til hvordan den bliver laver: Link.

1. Åben Excel.

2. Vælg Data fanen og derefter klik Fra internet.

3. Indsæt URL strengen fra ReMoni API’et og klik OK.

4. Vælg ”grundlæggende” og brug din email og password fra ReCalc.

5. Nu åbner Power Query-editoren. Under fanen Transformér klik ”Til Tabel".

6. Klik OK til denne dialogboks.

7. Derefter klik på det lille ikon af to pile i kolonnens højre hjørne. Klik OK til det næste vindue der kommer.

8. Vælg fanen Transformér og klik på Identificer datatype.

9. Først klik på kolonnen med Timestamp og derefter vælg fanen Transformér og klik på Vend rækker.

10. Vælg fanen Hjem og klik på Luk og indsæt.

11. For at kunne lave en graf af Timestamp og Value, bliver man nødt til at konvertere det øverste timestamp til et Klokkeslæt. Klik på det øverste Timestamp derefter vælg fanen Hjem og så klik på dropdown hvor der står Brugerdefineret. Vælg Klokkeslæt.

12. Maker hele Timestamp og Value kolonnen på samme tid. Under fanen Indsæt vælges kurver.
    Excel-inds_t_graf.jpg      Excel-graf.jpg

13. For at hente nye data, klik på det lille opdater ikon i højre side.